Ország-világ

2021.08.15. 12:03

Sokkoló részletek az M7-esen történt halálos buszbalesetről: „olyan, mintha Verona ismétlődne” (videó)

Nyolc ember életét követelte a tragédia.

Megrázó tragédia történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. Az árokba csapódott és az oldalára borult egy utasokkal teli busz. A balesetben 8-an életüket vesztették.

A busz magyar rendszámú, különjárat volt, egyes információk szerint horvátországi nyaralásból tértek haza az utasok.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

Olyan, mintha Verona ismétlődne

A busz majdnem a hídpillérnek ütközött,

a szemtanúk és a mentésben résztvevők szerint kísértetiesen hasonlít az eset a veronai busztragédiához. Annyi a szerencse, hogy itt a busz nem égett ki teljes terjedelmében

– írja a Bors.

A sofőr fülkéje teljesen megsemmisült viszont.

A legmegrázóbb a halálos sérülteken kívül, hogy sokan a busz alá szorultak, onnan kellett kimenekíteni őket.

A siófoki levezénylésről csoportbusszal hazaérő rendőrök értek oda leghamarabb a balesethez, ők kezdték meg a mentést.

A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt. Az M1 Híradó szerint, bár ez még nincs megerősítve, nagy eséllyel a sofőr elaludt vagy rosszul lehetett.

Úgy tudni, a sofőr is a halottak között lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!