Bulvár-celeb

2021.07.22. 08:07

Éveken keresztül zsarolt ki pénzt a szeretőjétől egy kaposvári férfi

Egy kaposvári férfi éveken keresztül kért, majd zsarolt ki pénzt a szeretőjétől. Közel 26 millió forintot szerzett meg tőle.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az 50 éves férfi 2012-ben ismerkedett meg a nővel egy üzleti vállalkozás miatt, akivel később bizalmi viszonyt alakított ki.

Nem sokkal később egy új vállalkozás alapításához 1,5 millió forintot kért kölcsön a nőtől és azt mondta neki, hogy ő „csendestárs” lesz.

Pár hónap múlva a férfi megint felkereste a nőt, hogy pénzt szerezzen tőle. Ezúttal azt hazudta neki, hogy a cégük egy olyan külföldi személlyel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként 10 millió forintot kell fizetniük. A nő megbízott a férfiban, ezért a megtakarításaiból és banki kölcsönökből 7,5 milliót adott neki.

A férfi felajánlotta, hogy a maradék 2,5 milliót megelőlegezi neki, amit úgy tud törleszteni, hogy fizeti a kaposvári albérletét. A nő ezt elfogadta, így ő fizette a férfi albérletét 2015 és 2019 között.

A férfinak mindez nem volt elég, tovább fűzte a kitalált történetet. 2018-ban azzal az indokkal zsarolt ki pénzt a nőtől, hogy a pályázatírót kiengedték a börtönből és új életet akar kezdeni, ezért kell további 10 millió forintot fizetnie, mert

Ha nem, akkor a behajtók bántani fogják a családját.

A nő ezt elhitte, úgyhogy megint adott pénzt a férfinak. Aztán 2019-ben rájött, hogy becsapta.

A férfi közel 26 millió forintot szerzett így meg a nőtől.

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás és jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat ellene. Javasolják, hogy ha a csaló az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!