Időjárás

2017.09.24. 13:40

Jó, ha vasárnap is magunknál tartjuk az esernyőt

Borús a vasárnap, sok helyen eső is lehet.

Vasárnap az ország döntő részén erősen felhős lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre bárhol előbukkanhat a nap – erre legnagyobb esély délnyugaton van. Helyenként eső, zápor is előfordulhat, de a Dél-Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, foltokban köd képződik. Hétfőn a ködfoltok feloszlása után a felhőzet begomolyosodik, helyenként kisebb zápor is kialakulhat, majd estétől dél felől vastagabb felhőzet érkezik fölénk. A hét első napján többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de napközben időnként megélénkülhet a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton, Szelidi-tó és a Lupa-tavak vize 14,5, a Velencei-tó és a Fertő 14, a Tisza-tó 17 fokos.

A Duna vizének hőmérséklete Dunaújváros fölött 13 és 14 fok között alakul, a déli folyószakaszon pedig 15 fokos.

A Tisza Tiszabecsnél 13,5, Tokajnál 17, Szolnoknál 13 és Szegednél 17,5 fokos.

A horvátországi Adrián vasárnap, különösen délután esőre kell számítani, a napközbeni hőmérséklet 19 és 21 fok között alakul. A tenger vize a horvát partoknál 23-24 fokos.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!