lesz türelmi idő

2018.05.25. 10:58

Vasárnap hajnalban nem lehet majd e-matricát vásárolni

Éjjel 1 és hajnali 5 óra között rendszerfejlesztést és -karbantartást hajtanak majd végre.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) közleményében megjegyezte: a vasárnap éjszakai rendszerfejlesztés és -karbantartás az e-matrica értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj rendszert (HU-GO) egyaránt érinti.

A jelzett intervallumban az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek beszerzésére, ez utóbbi esetében az egyenlegek feltöltése is szünetel

- hívta fel a figyelmet a NÚSZ. Ezen felül a vasárnap éjszaka is nyitva tartó, M3 Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati irodájukban sem lesznek elérhetők az ügyintézési lehetőségek – tették hozzá. A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer alacsony egyenlegértesítési és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek a karbantartás időtartama alatt.

A leállás végét követő egy órán belül nem szabnak ki pótdíjat az e-matrica nélkül közlekedő járművekre.

A türelmi idő azonban nem vonatkozik a HU-GO rendszerben közlekedő 3,5 tonna feletti teherjárművekre.

A szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy az úthasználati jogosultságot érdemes még a karbantartás kezdete előtt megvásárolni. A NÚSZ közölte: júniusban az autósok több hétvégén is számíthatnak az értékesítési rendszer néhány órás leállására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában