Ország-világ

2020.09.29. 18:33

Szijjártó Péter a mongol külügyminiszterrel tartott videókonferenciát

A tárgyalás fő témái a gazdasági együttműködés és a nemzetközi szervezetekben való összehangolt cselekvés voltak.

Videókonferencia egy új kollégával, Nyamtseren Enkhtaivan külügyminiszterrel, aki nemrég lett kinevezve a mongol diplomácia élére. Ez volt az első megbeszélésünk, amelynek fő témái a gazdasági együttműködés és a nemzetközi szervezetekben való összehangolt cselekvés voltak – írta Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Hozzátette: jövő év elején egy 57 millió dolláros kötött segélyhitel keretében, magyar cégek megkezdik az új oltóanyaggyár építését Songinó városában. Ezen siker nyomán megállapodtunk, hogy a mezőgazdasági beruházások érdekében hamarosan újabb kötött segélyhitel programot indítunk.

Mindkét ország elkötelezett a terrorizmus elleni globális küzdelem iránt, ezért kölcsönösen szorgalmazzuk, hogy az ENSZ költségvetése terjedjen ki a terrorellenes feladatok finanszírozására is – írta Szijjártó Péter.

Továbbra is óriási az érdeklődés a magyarországi ösztöndíjak iránt, amit jól mutat, hogy 200 helyre már több mint 750 diák jelentkezett Mongóliából – szögezte le a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában