Autóbuszgyártás

2017.12.14. 14:36

Kicserélik a közösségi közlekedés járműparkját

A kormány célja a helyi- és a helyközi közúti közösségi közlekedés elöregedett járműparkjának megújítása – mondta a gazdasági miniszter csütörtökön Debrecenben. 

Varga Mihály az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatóján és a cég oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének csütörtöki, debreceni átadásán számolt be a kormány elképzeléseiről.

Varga Mihály emlékeztetett: a kormány másfél évvel ezelőtt határozott a magyarországi autóbuszgyártás újjáépítéséről.

A nemzeti buszgyártási stratégia hitellel, támogatással és piacokkal segítik azokat a belföldi autóbuszgyártókat, amelyek magas minőségben állítják elő a járműveket – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a közlekedési vállalatok figyelmét az ilyen gyártású buszok beszerzésére hívják fel.

A stratégiában a kormány vállalta, hogy az első három évben 30-35 milliárd forinttal támogatják az ágazat szereplőit – tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédet mond az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz márkájú, Reform 500 LE típusú autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatóján, valamint a cég új oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének megnyitóján Debrecenben 2017. december 14-én.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában