versenyképesség

2020.07.22. 12:38

Hárommilliárdos fejlesztéssel bővíti hazai központját a mikrochipgyártó ARM Hungary

A mikrocsipek fejlesztésével foglalkozó ARM Hungary Kft. bővíti budapesti fejlesztési központját, a 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 60 új fejlesztő mérnököt tudnak felvenni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a fejlesztéshez a magyar állam 757 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatással járul hozzá.

A japán tulajdonban lévő ARM-csoport globálisan a mobiltelefonokat működtető mikrocsipek piacának 85 százalékát birtokolja.

A cég Budapesten fejlesztőközpontot működtet, ahol olyan mikrocsipeket fejlesztenek, amelyeket orvosdiagnosztikai eszközökbe, autókba és mobiltelefonokba építenek be.

A vállalat most a központ bővítéséről döntött.

Az ehhez hasonló beruházások alapozzák meg a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos erősödését, és ezek segítségével tudja a magyar gazdaság a maga javára fordítani a gazdasági válságot, és válik az új világgazdasági korszak győztesévé – fogalmazott a politikus.

Közölte, a koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság a dimenzióváltás időszakában volt, „a termelésorientált gazdaságból szépen haladtunk a tudásorientált gazdasági struktúra irányába”.

A világjárvány pedig rámutatott, hogy az új világgazdasági rendszerben milyen nagy jelentősége van a dimenzióváltásnak, valamint a digitális megoldásoknak, az okoseszközöknek és az internetalapú folyamatoknak

- mondta.

Szijjártó Péter szerint a járvány egyik fontos tanulsága, hogy a következő években csak azok az országok, gazdaságok lehetnek sikeresek, amelyek nagy hangsúlyt helyeznek olyan eszközök fejlesztésére, amelyek új körülmények között is lehetővé teszik a gazdaság működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában