Keleti nyitás

2023.06.05. 14:34

Orbán Viktor az ázsiai befektetési bank elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Jin Liqunt, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjét a Karmelita kolostorban 2023. június 5-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor és Jin Liqun találkozóján Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vett.

NAGY Márton; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Jin Liqunnal, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB) vezetőjével (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. június 5-én. A kormányfő mellett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j2)
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Elhangzott: Magyarország keleti nyitás politikájának gyümölcsei kezdenek beérni, legnagyobb külföldi működőtőke-beruházóink immár ázsiai – kínai, koreai, japán – cégek, emellett fokozódik az ázsiai kereskedelmi bankok érdeklődése, piaci jelenléte és aktivitása is.

Magyarország fontos szerepet szán az ázsiai tőkének nemzeti gazdaságfejlesztési stratégiai céljainak elérésében, és összekötő hídként tekint az AIIB-tagságra, amely nagyobb mértékű szerepvállalásunkat segíti Ázsiában – ismertette Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában