Kapcsolatok

2023.03.11. 12:05

Georgia miniszterelnök-helyettesével tárgyalt Nagy Márton

Georgia miniszterelnök-helyettesével, gazdasági miniszterével, Levan Davitashvilivel tárgyalt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken Tbilisziben.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szombati közleménye szerint a tárgyaláson a felek áttekintették a Magyarország és Georgia közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra.   

Megállapították, hogy 

az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődött, soha nem látott szintre emelkedett.   

Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót - tették hozzá.   

A közlemény szerint Nagy Márton kiemelte, hogy Magyarország a háború és szankciók miatti gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.   

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, aminek érdekében a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is.   

Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában