Gazdaságpolitika

2023.02.16. 11:45

Szijjártó Péter: a Trans-Sped Kft. nyolcmilliárd forintos beruházással 270 új munkahelyet hoz létre országszerte (videó)

A Trans-Sped Kft. logisztikai szolgáltatócég nyolcmilliárd forintos beruházással 270 új munkahelyet hoz létre országszerte – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nagytarcsán.

Fülöp Levente, a Trans-Sped Kft. digitális fejlesztési igazgatója, társtulajdonos, Fülöp Zsolt alapító, társtulajdonos, Fülöp Szabolcs ügyvezető, társtulajdonos, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója (b-j) átvágja a szalagot a társaság új nagytarcsai raktárbázisának avatásán 2023. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A tárcavezető a Trans-Sped Kft. új csarnokának átadásán elmondta, hogy 

a hazai tulajdonú vállalat hat központot épített országszerte, Debrecenben, Nagytarcsán, Környén és Tatán. A nyolcmilliárd forintos beruházást az állam 2,4 milliárd forinttal támogatta, így segítve 270 munkahely létrehozását.

Beszédében kiemelte, hogy a világgazdaság példátlan módon az elmúlt három évben kétszer is a feje tetejére állt, így teljesen új rendszer jött létre, korábban sziklaszilárdnak tartott alapok remegtek meg. Erre példaként hozta fel, hogy a koronavírus-járvány idején hirtelen illúzióvá vált a szabad közlekedés és a kiszállítható szállítmányozás.

Akkor rájöttünk, hogy a logisztika olyan iparág, mint a levegő az emberi szervezetnek, természetes, hogy van, aztán amikor nincs, akkor viszont nagy baj áll elő 

– fogalmazott.

A logisztikai képességek megléte egy-egy ország esetében alapvető fontosságú összetevőjévé vált a működőképességnek és a szuverenitásnak is. Minél több logisztikai kapacitás van nemzeti tulajdonban, annál erősebb és annál stabilabb az adott ország

 – szögezte le.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy bár az előzőek a világgazdaság fekete éveinek számítanak, Magyarország minden válságból megerősödve került ki, ami a krízisekre adott nemzeti válaszoknak köszönhető, így például annak, hogy a kormány a munkanélküliség helyett inkább annak megelőzését finanszírozta.

Gazdaságpolitikai stratégiai céljainkat nem adtuk fel, továbbra is Magyarország kínálja a legkedvezőbb beruházási feltételeket Közép Európában, és az eredmények önmagukért beszélnek

 – mutatott rá.

Kiemelte: a magyar gazdaság a nehézségek ellenére tavaly "óriási mesterhármast" ért el, így megdőlt a beruházások, az export és a foglalkoztatás rekordja is.

Több mint hatmilliárd eurónyi beruházás érkezett hazánkba, a kivitel 20 százalékos növekedéssel elérte a 142 milliárd eurós értéket, s a rendszerváltás óta példátlan módon 4,7 milliónál is többen dolgoznak, ez nagyjából egymillióval több, mint 2010-ben volt 

– sorolta a miniszter.

Tehát soha nem volt ennyi beruházás, soha ennyit nem exportáltunk, soha ennyien nem dolgoztak, mindez a tavalyi esztendő mérlege, a magyar gazdaság mesterhármasa

 – jelentette ki.

Ha feladtuk volna eredeti céljainkat, ha nem ragaszkodtunk volna a gazdasági stratégiánkhoz, ha nem ragaszkodtunk volna ahhoz, hogy mi a beruházásokat támogatjuk, akkor mindebből, azt hiszem, hogy semmi nem jött volna létre

 – vélekedett.

Végül pedig arról is beszámolt, hogy 

tavaly a közel 300 ezer főt foglalkoztató logisztikai ágazat termelési értéke is 50 százalékkal nőtt, meghaladva az 5000 milliárd forintot.

Négy új raktárcsarnokkal, innovatív robottechnológiával, modern állványrendszerekkel, speciális anyagmozgató gépekkel és megújult informatikai rendszerrel bővült az elmúlt két évben a Trans-Sped Kft. logisztikai üzletága. 

A csaknem 8 milliárd összköltségű fejlesztésekhez a magyar állam közel 2,4 milliárd forint támogatást biztosított. 

A vállalat raktárhálózata az elmúlt időszakban csaknem 20 ezer négyzetméterrel bővült, amely így országosan meghaladja a 220 ezer négyzetmétert – közölte a cég a beruházás részleteit az MTI-vel.

A cég legnagyobb, mintegy 17 ezer négyzetméteres csarnoka a főváros vonzáskörzetében, Nagytarcsán található. A fulfillment szolgáltatást nyújtó raktár különlegessége az 50 darabos robotflotta, ami jelentősen megkönnyíti és meggyorsítja az e-kereskedelmi tevékenységet.

Debrecenben három új csarnok épült, mely beruházásokhoz kapcsolódóan a Trans-Sped 192 fővel növelte létszámát. Az M1 autópálya közelében található Környe településen a társaság korábbi épülete egy 6000 négyzetméter alapterületű, 20 méteres magasraktárral bővült. A közelben található tatai raktárban is megújult az informatikai rendszer, valamint az anyagmozgató géppark is.

Az eseményről Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videóban is beszámolt. Mi a magyarokban hiszünk – írta a tárcavezető a poszthoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában