Szabálytalanságok

2023.02.28. 09:19

Döbbenetes dolgokat találtak a NAV munkatársai a vendéglátóhelyek vizsgálatakor

A pénzügyőrök az egész ország területén vizsgálódtak, és csaknem minden harmadik üzletben találtak jogsértést.

Illusztráció/A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársa jövedéki termékeket ellenőriz egy szórakozóhelyen a Party-zol(l) akció keretében Nyíregyházán, a Búza téren 2014. augusztus 23-án éjjel

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Csaknem minden harmadik üzletben jogsértést tártak fel a pénzügyőrök az ország egész területén; az ellenőrök kocsmákban, presszókban, éttermekben és vegyeskereskedésekben is vizsgálták a jövedéki szabályok betartását – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A NAV bevetési igazgatóságának járőrei kiemelkedő eseteket is feltártak, például egy kisboltban a raktár polcrendszere alatt kialakított zugban több műanyag palackos, zárjegy nélküli szeszes italt találtak, máshol ukrán cigarettára bukkantak. A termékeket lefoglalták és jövedéki eljárást indítottak – közölte a NAV.

A NAV az MTI érdeklődésére arról is beszámolt, hogy 2023 februárjában kezdték az ellenőrzéseket, és a jövőben is végeznek hasonló vizsgálatokat.

Hozzátették, a feltárt esetekben bírságot szabnak ki, emellett üzletzárásra is számíthatnak a kereskedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában