Ütemesen

2022.09.02. 14:21

TIM: már több mint 66 ezer jármű kapott új formátumú rendszámot

Az egyedileg választott vagy rendelt rendszámtáblák darabszáma jobban ingadozott az elmúlt két hónap során.

Budapest, 2022. július 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) átadja az elsõ új formátumú rendszámot Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelõs államtitkárának (b) Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkõnél 2022. július 2-án. Ezzel a gépjármû-nyilvántartásért felelõs Belügyminisztérium a Közlekedési Múzeumnak adományozta megõrzésre az elsõ új formátumú rendszámot. MTI/Balogh Zoltán

Fotós: Balogh Zoltán

Már több mint 66 ezer jármű kapott új formátumú, négy betűvel és három számmal ellátott rendszámot - írta a közösségi oldalán pénteken a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). 

Az összes járműkategóriában júliusban és augusztusban is szinte ugyanannyi, csaknem 33-33 ezer új rendszámtáblát adtak ki. A több mint 66 ezerből 49 ezret személygépkocsikra szereltek. Környezetkímélő motor az összes jármű 5 százalékát hajtja - írták. 

Az egyedileg választott vagy rendelt rendszámtáblák darabszáma jobban ingadozott az elmúlt két hónap során. Augusztusban alig 400-at adtak ki, ami csupán a fele a júliusinak - tették hozzá. 

Az adatok alapján a TIM feltűnően gyorsnak nevezte a forgalomba helyezések ütemét. A két nyári hónap adatait egy teljes évre vetítve csaknem 400 ezer jármű állhatna elsőként munkába Magyarországon. Tavaly és tavalyelőtt mindössze 310-315 ezer darabot sikerült elérni, a járvány előtti rekordévben is csak alig 385 ezret - olvasható a minisztérium összesítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!