Országszerte, több megyében

2022.05.16. 15:30

Sokféle vállalkozást ellenőriznek a héten a NAV munkatársai

Országszerte sok helyen számíthatnak NAV-ellenőrzésekre a vállalkozások a május 16-ával kezdődő héten.

Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 20. héten – írja az Origo. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai május 16. és 20. között Budapest I-V., valamint XIII. kerületében a számítástechnikai eszközöket és alkatrészeket árusító üzletekben ellenőriznek. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a pénztárgép üzemeltetésével összefüggő szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai május 9. és 22. között Budapesten ellenőrzik a pékségeket, péküzemeket. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az alapanyagok beszerzését vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 10-én (kedden) Nemesnádudvaron és Sükösdön ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.
Emellett ebben a hónapban a szoláriumoknál és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján;

Májusban ellenőrzik a vendéglátókat, a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását;

Szeptemberig ellenőrzéseket folytatnak a taxiszolgáltatóknál; az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják. A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. 

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 16. és 22. között

kedden Pécsett, az építőanyag-kereskedésekben,
szerdán Mohácson a szoláriumokban és az egyéb, fizikaiközérzet-javító szolgáltatóknál,
csütörtökön ismét Pécsett, a Jókai utcai és a Jókai téri vendéglátóhelyeken
ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16. és 22. között a cukrászdákban és fagylaltozókban vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai május 16. és 22. között Szeged belvárosában ellenőriznek. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16. és 20. között a távol-keleti termékeket árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok továbbá a nyugta- és számlaadást, a munkavállalók bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják az eperárusoknál.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a megyei ajándéküzletekben, virágárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májusban a távol-keleti termékek árusítóit és a taxikat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16. és 20. között az építőanyag-kereskedéseket és a kertészeteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága május 16. és 20. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

május 16. hétfő: Szécsényi járás
május 17. kedd: Bátonyterenyei járás
május 18. szerda: Balassagyarmati járás
május 19. csütörtök: Pásztói járás
május 20. péntek: Salgótarjáni járás
A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16. és 20. között az alábbi településeken tervezik az uszodatechnikai és kertészeti eszközöket forgalmazók ellenőrzését:

május 16. hétfő: Nyíregyháza és vonzáskörzete
május 17. kedd: Mátészalka
május 18. szerda: Tiszavasvári
május 19. csütörtök: Kisvárda
május 20. péntek: Nyíregyháza és vonzáskörzete
A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a szabályos glalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 16. és 20. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

május 16. hétfő: Tolna
május 17. kedd: Paks
május 18. szerda: Szekszárd
május 19. csütörtök: Dombóvár
május 20. péntek: Bátaszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában