visszafizetik az árát

2020.02.19. 14:24

Egészségre káros kakaóport hívott vissza a Tesco

A termékben a Nébih határérték feletti, lehetséges rákkeltőként nyilvántartott anyagot talált.

Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.

Az áruházlánc azt írta, hogy a 200 grammos kiszerelésben kapható Tesco zsírszegény kakaópor árát minden üzletükben visszafizetik. A vásárlókat arra kérik, hogy vigyék vissza a boltokba a megvásárolt termékeket. A Tesco zsírszegény kakaópor 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal minőségmegőrzési ideje 09.09.2022., tételazonosítója L:0322. A Tesco folyamatosan ellenőrzi a beszállítóit, együttműködik a hatóságokkal, indokolt esetben pedig azonnal visszahívja az üzleteiből a kifogásolható árukat – írták.

A Nébih jogsértési listájának tájékoztatása szerint túl magas a kifogásolt termék PAH-tartalma, vagyis határérték felett tartalmaz rákkeltőként és lehetséges rákkeltőként nyilvántartott policiklusos aromás szénhidrogéneket. A környezetben mindenütt találhatók ilyen anyagok, és az emberi szervezetbe is elkerülhetetlenül bejutnak, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani – olvasható a hatóság korábbi tájékoztatásaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában