egyre több a hiányszakma

2019.10.04. 10:19

Erősödik a kereslet a szakképzetlen munkaerő iránt is

Az érdekképviseletek kutatásából kiderül, hogy bővül az ideiglenes és távmunkák, valamint a szociális foglalkoztatás jelentősége.

A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége először készített közös kutatást.

Tájékoztatásuk szerint

az ágazat az idei első 8 hónapban 200 milliárd forint árbevételt termelt, ennek negyedét diák- és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek.

A tavalyi azonos időszakhoz képest nőtt a munkát vállaló diákok száma, a közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteknél pedig szeptemberig több jövedelem keletkezett, mint tavaly.

Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) elnöke úgy látja, hogy

a hiányszakmák köre egyre bővül, de erősödik a kereslet a szakképzetlen munkaerő iránt is.

A közlemény szerint a diák- és nyugdíjas-szövetkezetek, valamint a munkaerő-kölcsönzők többféle lehetőséget kínálnak, különböző feltételekkel és eltérő jogi környezetben, ami főképp azokon segíthet, akik hosszas munkaviszony után vesztették el az állásukat, és csak segítséggel, új megélhetési lehetőség birtokában térhetnek vissza a munka világába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában