Növekedés

2018.06.03. 22:56

Folytatódik a fellendülés az ingatlanpiacon

Távol még a trendforduló, tehát folytatódik a fellendülés az ingatlanpiacon - mondta Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese vasárnap.

Ezt a fellendülést táplálja a gazdasági növekedés, az építőipar bővülése, valamint a jó állami támogatási programok, mint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) – közölte az M1 csatornán. Úgy fogalmazott: „elképesztő módon” ívelnek fölfelé az ingatlanárak, ez elsősorban budapesti jelenség, de már a vidéki nagyvárosokban és a Balatonnál is megfigyelhető.

Szajlai Csaba elmondta: Magyarországon 4-5 százalék körüli az építőipar részesedése a GDP-ből, míg Németországban, amely Európa talán legmodernebb gazdasága, 10 százalék körüli ez a részesedés, és az tekinthető ideálisnak.

Szólt arról is, hogy az idei első negyedévben több mint 17 százalékkal nőtt a beruházások volumene, ami mintegy három százalékkal előzi meg a tavalyi, a magyar gazdaság adottságaihoz képest ugyancsak magas, 14 százalék körüli adatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában