A tisztességtelenség ára

2018.05.25. 11:52

Súlyos bírságot kaptak üdülési joggal rendelkezőket megtévesztő cégek

A törvényi maximumot elérő összegre, együttesen mintegy 41 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Exch-Immo Kft.-t és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft.-t - tájékoztatott a GVH pénteken.

A versenyhivatal közleményéből kiderül: az Exch-Immo Kft., illetve a tevékenységét 2016-ban részben átvevő Club Hotels Europe Kft. üdülési jogok továbbértékesítését ígérte egyes fogyasztóknak, ám feltételként szabták meg új üdülési jog vagy egyéb, hosszú távra szóló üdülési termék megvásárlását.

A két, egymással együttműködő vállalkozás tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott – állapította meg a GVH.

A hivatal a bírság megállapításakor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat huzamosabb ideig tartott, az érintett fogyasztói kör pedig sérülékenynek minősül.

A GVH az elmúlt években több versenyfelügyeleti eljárást is indított üdülési jogok továbbértékesítésével kapcsolatban, illetve figyelemfelhívó tájékoztatást is közzétett a honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában