plusz négy hektár

2017.12.30. 09:27

Bővül a bonyhádi ipari park

480 millió forintos beruházással négy hektárral bővül az ipari park a Tolna megyei Bonyhádon, ahol öt feldolgozóipari ipari üzemcsarnok épül.

A projekthez a többségi önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. százszázalékos támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az öt üzemcsarnok zöldmezős beruházással összesen 4000 négyzetméternyi területen létesül, amelyhez feltáró út is épül. Az útvonal egyben az ipari park jelenlegi területen működő vállalkozások megközelítését is megkönnyíti.

Az új területre egy könnyűszerkezetes épületeket kivitelező és szolgáltató kft., fa- és műanyag nyílászárókat gyártó asztalosipari, tehergépjárműveket szerelő vállalkozás, mérnökiroda, valamint faipari feldolgozó vállalkozás települ, amelyek összesen 70 embert terveznek foglalkoztatni.

Az építési, vízjogi létesítési és útügyi tervek készítése folyamatban van, a közbeszerzési pályázatot várhatóan 2018. január végén, február elején írják ki. A kivitelezést 2018. májusban tervezik elkezdeni – közölték.

A 13 400 lakosú völgységi város jelenlegi, 21,7 hektáros ipari parkjában 16 vállalkozás mintegy 600 embert foglalkoztat. A település iparterülete egy másik, folyamatban lévő, 300 millió forintos, szintén TOP-os támogatású projekt keretében 3,4 hektárral bővül, itt a Bonyhádon 2005 óta működő autóipari cég, a Schäfer-Oesterle Kft. számára épül új üzemcsarnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában