Bulvár-celeb

2021.06.06. 12:58

Vandál fiatalok tomboltak egy templomban – több mint egymilliós kárt okoztak

Tinédzserek törtek-zúztak a lothárdi templomban. A pécsi rendőrök hat fiatalkorút gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Forrás: bama.hu / Kozármislenyi Plébánia

Szombatra virradó éjszaka betörtek a Baranyai megyei Lothárd templomába, a rongálókat még aznap elfogta a rendőrség – írja a Baranya megyei hírportál a bama.hu.

A bama azt írja, a közelben bulizó fiatalok törték be a templom ablakait és ajtaját. A templomban található két Szűz Mária szobrot megrongálták, a feszületeket és a képeket összetörték, a miseruhákat pedig szétdobálták.

Ez a látvány fogadta a plébánost a templomban
Fotó: Kozármislenyi Plébánia

 

Ezen kívül a településen egy kerítést, valamint egy személygépkocsi tükrét is megrongálták.

A rendőrök gyors adatgyűjtést végeztek, így még szombat délelőtt elfogták a feltételezett elkövetőket. A garázda fiatalok, több mint egymillió forint kárt okoztak. A hat, 15 és 17 év közötti fiatalt előállították, gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ellenük többrendbeli rongálás, valamint csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság – közölte a police.hu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3823223934470124&id=580023192123564

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában