Ország-világ

2020.11.24. 11:07

Kettős halál Rákospalotán. A rendőröket is megviselte, amit a helyszínen átéltek

A kisfiú árván maradt nagyszülei tragikus halála után. Kiderült, az egyik szomszéd gyújtotta rájuk a házat. A helyszínre elsőként megérkező rendőrök szedték le a 12 éves gyereket a tetőről.

Kigyulladt egy családi ház a XV. kerületben

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

Hétfőn kora reggel Budapest XV. kerületében, a Pázmány Péter utcába riasztották a budapesti tűzoltókat. Hatalmas lángokra és velőt rázó sikoltásra ébredtek a szomszédok. A járőrök egy 12 éves gyereket levettek a tetőről, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az 55 éves Ilona és férje, György a kisfiú nagyszülei voltak, a férfi a helyszínen életét vesztette, felesége a kórházba szállítás után hunyt el. Mint a Bors kiderítette: a nagyszülők lélekjelenlétén múlott, hogy a kamasz túlélte a tragédiát – írja a Ripost.

„A nagyszülők voltak a kisfiú gyámjai, így most árva maradt. Nem értjük, hogy miért tette ezt az a férfi, az a szegény házaspár senkinek sem ártott.

A kisfiú meg aztán főleg nem” – mondta egy utcabeli.

Az üggyel kapcsolatban kedd reggel tartott sajtótájékoztatót a rendőrség, amelyen részt vett az a két rendőr is, akik először érkeztek a helyszínre, és akik segítettek lemászni a tetőről a 12 éves kisfiúnak, megmentve ezzel őt a tűztől.

Amikor odaértek, hallották, hogy egy gyerek kiabál a tető felől, hogy mentsék meg. Az udvaron a rendőrök gyorsan kerestek valami létrának valót, és találtak is egy alumínium állványhoz való “fél létrát”. Az egyik rendőr ezzel a kezében felmászott egy nagy, ezer literes vízgyűjtő tartályra, a gyereket abba az irányba hívta a tetőn, és így elérte ezzel a létrával, a gyerek pedig le tudott mászni.

Ezután érkeztek a tűzoltók, akik eloltották a tüzet, és kihozták a házban élő idős házaspárt.

Kiderült, hogy az idős házaspárra az egyik szomszéd gyújtotta rá a házat, miközben mindenki aludt. A TV2 Tények információi szerint a gyilkos férfit azóta elfogták. A rendőrség megerősítette, hogy feltételezett gyújtogatót tegnap délután őrizetbe vették. Mint kiderült ugyanabban az épületrészben lakott, mint az áldozatok, de életmódja miatt a főbérlő kitette. Így állt bosszút, amikor elkapták akkor is részeg volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában