2025.02.10. 21:00
Mutatjuk, mit használjon cukor helyett
Az alternatív édesítés egyszerűbb, mint gondolná.

Forrás: Shutterstock
Fotó: Serenko Natalia
A túlzott cukorfogyasztás számos egészségügyi probléma hátterében állhat a fogak romlásától az elhízáson át a cukorbetegségig – írja a Mindmegette.

Fotó: La Terase / Forrás: Shutterstock
Sajnos a cukor rendkívül erős függőséget okoz, így nagyon nehéz lemondani az édes ízekről. Vannak azonban olyan alternatívák, amelyekkel teljesen természetes módon csökkenthetünk a cukorfogyasztásunkon, és ez a módszer a sütés-főzéskor is remekül működik.
Annak ellenére, hogy a receptek általában tetemes mennyiségű cukor használatát írják elő,
a legtöbb étel (igen, még a süteményekben is!) valójában jóval kevesebb édesítéssel is elkészíthető, anélkül, hogy az élvezeti értékén rontanánk.
A sütik banánnal való édesítését már jól ismerjük, most hoztunk egy másik szuper tippet, amivel még finomabb lesz a desszerted.
Cukor helyett sült alma
A mesterségesen előállított finomított cukor helyett természetes alternatívákat is használhatunk az egészségünk érdekében. Nagyszerű választás a méz vagy a datolya és a banán is, de még több jótékony hatását élvezhetjük az almának.
Még édesebb ízélményt ad az alma, ha nem nyersen, hanem sütve keverjük a sütibe.
A sült alma elkészítése roppant egyszerű: kockákra vagy gerezdekre vágva betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és a gyümölcsdarabok méretétől függően 15-20 perc alatt puhára sütjük.
Ezután igény szerint pürésíthetjük, vagy darabokban is tehetjük a sütibe. Kevert tésztás süteményekben, krémekben tökéletesen megállja a helyét.
A teljes cikkért KATTINTSON.
Bulvár-celeb
- A nap első étkezése kiemelten fontos, ezeket az ételeket tanácsos reggel fogyasztani
- Kezdődik a 10. Digitális témahét
- Egy kutatás szerint a nőknél nagyobb eséllyel alakul ki az Alzheimer-kór
- Elhunyt sztárok, akiket titokban kisértek a végső útjukra
- Csodát tesz a veteményessel ez a fűszer