Bulvár-celeb

2022.12.25. 01:22

Szomszédján akart segíteni, most az életéért küzd a családapa

Rácz Lajos segíteni indult, most ő szorul segítségre, két hónapja kórházban küzd az életéért. Felesége, 6 és 8 éves kislányai először karácsonyoznak nélküle.

Az édesanyában a gyermekei tartják a lelket.

Forrás: feol.hu

Fotó: Nagy Norbert

Nehéz éjszakán van túl Rácz Lajosné Hajni, a gyerekek hajnalig sírtak ismét, őket igyekezett elaltatni. Ő maga is alig aludt pár órát. Az elmúlt két hónapban ez gyakran előfordul. Akkor történt a szörnyű baleset, ami teljesen felforgatta az addig harmóniában élő család életét - írja a feol.hu.

A lerobbant autó elé parkoltak a leállósávba. Hajni átült a családhoz, mivel a hátsó ülésen a pici ikrek egyike éppen érte sírt. 

Lajos elkezdte a pótkereket és a szükséges eszközöket kipakolni az autóból. Mindent gondosan a leállósáv szélén futó szalagkorláthoz tett. Az autók kivilágítva, a szabályoknak megfelelően álltak, biztonságosnak ítélt távolságra a száguldó forgalomtól. Ebben az esetben ez mit sem ért 

– idézte fel Hajni.

A visszafordíthatatlan

Lajos éppen a bal oldali ajtón keresztül a hátsó ülésről igyekezett a kerékcsavarokat kiszedni a kis Suzukiból, amikor egy személyautó a leállósávba áttérve először a segítségre szoruló autóba hajtott, majd Hajniék kocsijának ütközött és elütötte az éppen segítséget nyújtó családapát.

Az autó végül pár méterre tőlük megállt, majd sofőrje kiszállt és Hajnihoz sétált, aki akkor már férje mellett térdelt az aszfalton és igyekezett segítséget nyújtani neki. A sokkot kapott nő nem tudott mást kérdezni a férfitól, csak annyit: – Maga ütötte el? – Én voltam – válaszolta a férfi.
Hajninak nem volt több energiája a további kérdésekre, férjét tartotta a kezében, vele foglalkozott. Emlékei szerint ekkor a férfi a másik autóhoz sétált és nemes egyszerűséggel kért egy cigarettát, majd visszament autójához és elhajtott. Azt mondja, a szemtanúk az autó rendszámát nem jegyezték meg, de elég pontos személyleírást tudtak adni a férfiról ahhoz, hogy a rendőrség megtalálja.

Párja nagyon súlyos sérülésekkel került kórházba. Testének bal oldala lebénult egy sztrók következtében, csak jobb kezét tudja használni. Nyakcsigolyája és több csontja eltörött, jobb lábát az orvosok nem tudták megmenteni, le kellett vágni.

Egy százalék esélyt adtak a túlélésre

Az orvosok már rég lemondtak róla. Hajninak már háromszor kellett szerelmétől elbúcsúzni. Attól a férfitól, akire a sors is azt mondta, hogy az igazi. Fiatalon szerettek egymásba, de az élet más irányba sodorta őket. Külön-külön alapítottak családot, de húsz évvel később ismét találkoztak.

A szerelem ismét szárba szökkent és már nem engedték el egymást. Összeházasodtak és családot alapítottak. Két kislányuk született, akik most hat és nyolc évesek. Hajninak az előző házasságából született hat gyereke mind felnőttkorú, már majd mindenki saját lábon és családdal él.

Újra és újra átéli a szörnyűséget

Hajni kilenc évvel ezelőtt már megélt egy tragédiát, amikor – szintén autóbalesetben – elvesztette nagylányát, aki három pici gyereket hagyott maga után. Ő volt az, aki a kicsiket két éven keresztül maga gondozta, ezzel is segítve az apjukat a talpra állásban. A mai napig nagyon szoros a kapcsolatuk, veje gyakran hozza a gyerekeket a mamához látogatóba.

Hajniban dolgoznak a nyugtatók, de még így sem tudja visszatartani könnyeit. Alig dolgozta fel az egyik tragédiát, máris jött a következő. Sokkot kapott a baleset után, azóta is pszichológushoz jár. Nem tudja feldolgozni azt a látványt, amivel szembesülnie kellett.

Munkahelyéről elbocsátották, mivel „ebben az állapotában” nem veszik hasznát. Otthonukat, ahol albérletben laknak, a tulajdonos közben eladta, de még nem tudja, mikor kell kiköltöznie a gyerekekkel.

Hajni senkinek sem beszélt nehézségeiről, a családján kívül senki sem tudta, mi történt velük. Azt mondja, még életében egy kiló kenyeret sem kért soha. 

A teljes cikket a feol.hu oldalán ide kattintva lehet elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában