Bulvár-celeb

2022.11.04. 14:35

„Hirtelen jött a tragédia” – mellbevágó részletek Ungár Anikó zenész férjének haláláról

Szívszorító részleteket osztott meg édesapja elvesztéséről Ungár Anikó színész fia, Baronits Gábor.

Forrás: TV2

Baronits Gábor édesanyja, Ungár Anikó és édesapja, Baronits Zsolt is színpadi emberek voltak. Utóbbi a legendás Syrius együttes alapítója. A színész mindössze 10 éves volt, amikor az édesapja elhunyt. „Nem volt egy könnyű időszak az nekem. Amikor 10 évesen megtapasztalja az ember, hogy mi az az elmúlás, mi az az elvesztés. Amikor rájön a felhőtlen gyermekkorban, hogy minden mulandó, az egy óriási tragédia volt számomra. Egy nagyon nehéz feladat volt, nemcsak nekem, anyukámnak is” – emlékezett vissza a Palikék világa by Manna Futtában című műsorában Baronits Gábor - írja a Bors.

 

Ungár Anikó férje súlyos beteg volt, de fiuk gyerekként ebből csak annyit látott, hogy édesapja terápiára járt és kihullott a haja. Ezért őt hirtelen érte a tragédia.

 

Emlékszem arra a pillanatra – pont a születésnapom után ment el a papa –, még kilenc éves voltam, és egyszer a mamát félrehívtam és megkérdeztem tőle, hogy 

 

„Mama, a papa betegsége az halálos?”… Ő őszintén megmondta, hogy igen, de minden rendben lesz és meg fog gyógyulni. Amikor egy szülő ezt mondja a gyerekének, akkor onnantól kezdve az úgy lesz. Én ebben a tudatban éltem tovább, hogy minden rendben lesz, aztán nekem hirtelen jött ez a tragédia. Ott egy kicsit kiment a talaj a lábam alól

 

– mesélte a színész, akinek édesanyja mondta el, hogy édesapja nincs többé.

Baronits Gábor
Forrás: Bors


„Az unokatestvéreméknél voltam lent Gárdonyban, másnap jöttem haza, a mama egyik barátja jött értem. Mama otthon várt, és elsétált velem a kertbe, és ott mondta, hogy a papa meghalt. Nem volt egy könnyű időszak, de talán kellett hozzá, hogy az az ember legyek, aki most vagyok – mondta Baronits Gábor.

Hozzátette, Ungár Anikónak is újdonság volt, hogy fia hirtelen már nem volt gyerek. Észrevette és nagyon jól kezelte a helyzetet, hogy Gábor máshogy kezdett gondolkodni, mint egy átlagos gyerek. Ennek is köszönhetően inkább egy legjobb barát kapcsolat alakult ki köztük az évek alatt, mintsem egy  tipikus anya-fia kapcsolat. A színész elmondta, neki édesanyja a példaképe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában