Rémisztő élmények

2022.05.21. 10:30

Komoly gondjairól vallott a Csináljuk a fesztivált! egyik zsűritagja

Balázs Andi a Ridikül adásában mesélt arról, hogy szorongása miatt több súlyos pánikrohamot vészelt át. A színésznő nincs egyedül, Kollányi Zsuzsi anorexiával, a Tha Shudras zenekar frontembere, Molnár Tibor, Trap kapitány pedig kényszerbetegséggel küzdött meg.

Manapság a test betegségei kevésbé számítanak tabunak, mint a lelki eredetű, pszichés problémák. A mentális gyengeséget nem sokan vállalják fel, különösképpen igaz ez a hírességekre, akik közül sokan úgy gondolják, minden helyzetben tökéletességet szükséges képviselniük, hiszen olyan alakjai a társadalomnak, akikre példaképként, mintaadóként tekintenek. A Ridikül legutóbbi adásában három ismert személyiség, Balázs Andi színésznő, Kollányi Zsuzsi és Molnár Tibor, Trap kapitány énekesek vállalkoztak arra, hogy pszichés problémáikról őszintén beszélgessenek a műsorvezetővel, Dióssy Klárival.

A színpadon és a Csináljuk a fesztivált! zsűritagjaként is magabiztosságot sugárzó, mindig vidám Balázs Andi nem titkolja, hogy egykor olyan komoly pánikrohamokkal küzdött, amelyek miatt szakemberhez kellett fordulnia.

Először azt gondoltam, hogy súlyos beteg vagyok,ezért több szakrendelésen is megfordultam. Miután a kivizsgálások során semmilyen szervi eredetű problémát nem találtak, be kellett látnom, hogy más területen van a baj. Segítséget kértem, ahol rövid úton megkaptam a választ.

Folyamatosan szorongok, mert olyan dolgokért akarok felelősséget vállalni, amelyekhez valójában semmi közöm.

Számtalan pánikrohamom volt, amelyek során úgy éreztem, meg fogok halni. Már valamelyest megtanultam kezelni ezt az állapotot, a színpad és a szereplés sokat segít ebben" – mesélte a Ridikül vendégeként a színésznő, hangsúlyozva, ismert emberként fontosnak tartja, hogy példát mutasson másoknak azzal, hogy egyetlen betegség sem szégyen, és mindegy, hogy lelki- vagy testi eredetű, minden esetben megfelelő orvoshoz kell fordulni.

Balázs Andi / Forrás: MTVA

Kollányi Zsuzsi énekesnő is osztja a véleményét, aki korábban már nyilvánosságra hozta, hogy anorexiával és bulimiával küzdött. Az evészavarát orvosi segítséggel szüntette meg; mivel nem akarta magára hagyni kisöccsét, ezért hetente járt kontrollvizsgálatokra és otthon dolgozott azon, hogy gyarapodjon a súlya. A több mint 170 centiméter magas előadóművész 35 kilóról tornázta vissza magát megfelelő súlyra, mára, háromgyerekes édesanyaként már teljesen egészséges - írja az Origo.

Kényszerbetegséggel küzd Molnár Tibor, Trap kapitány, akivel többször előfordult, hogy vidéki koncertek előtt az autópályáról fordíttatta vissza a teljes turnébuszt, mert attól félt, hogy nem zárta be a lakást, vagy éppen bekapcsolva hagyta a vasalót. A Tha Shudras zenekar frontembere ma már fényképet vagy videót készít a folyamatokról, hogy megelőzze szorongását. A háztartás valamennyi területén kényszeres a viselkedése, ezzel sokszor próbára teszi párja türelmét.

Forrás: MTVA

A teljes adás visszanézhető a Médiaklikk oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában