Fájdalmas veszteség

2022.02.09. 14:50

Először szólalt meg Csollány Szilveszter özvegye: szavakban leírhatatlan a fájdalmunk

A fővárosi Farkasréti temetőben búcsúztatták el az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász Csollány Szilvesztert. Az 51 évesen elhunyt kiváló sportember urnája előtt a családon kívül sporttársak, sportvezetők, a teljes hazai sporttársadalom és emlékezők rótták le kegyeletüket.

A család nevében Mórádi Zsolt, a többszörös világbajnok kick-boksz versenyző mondott beszédet, melyben kitért arra, hogy milyen erőt adott neki gyermekként Csollány Szilveszter olimpiai aranya. „A legbüszkébb azonban nem az eredményeire és a sikereire volt, hanem a családjára. A lányaira” – tette hozzá a család barátja.

A szertáson Papp Attila színművész Nagy László: Ki viszi át a szerelmet című versét adta elő, és az olimpiai himnusz előtt Domoszlai Sándor előadóművész és egykori élsportoló Seres Rezső, Fizetek főúr című szerzeményével búcsúzott Csollány Szilvesztertől - írja a Bors.

Forrás: Freschli József / MATSZ

Csollány Judit, Csollány Szilveszter özvegye a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának elmondta: 

 

Szavakban leírhatatlan a fájdalmunk. Elment a világ legjobb férje, életem szerelme, a világ legjobb édesapja.

 

Mindenki a nagyszerű sportolót, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt ismeri, aki 49 évesen egyedül felkészült, és lefutotta a maratont. Azt azonban talán már kevesebben tudják, hogy mindene volt a családja, a gyerekei, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt. Sokszor mondta: ha a család boldog, nincsen gondod! Imádta a természetet, itthon kertészkedett, sokat kirándultunk, utaztunk, szerette a művészeteket, még zongorázni is megtanult autodidakta módon, sőt komponált is. Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik…”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában