Ország-világ

2020.12.06. 09:15

Szívmelengető: hősiesen küzdött szerelme életéért egy férfi Budapesten

A hős férfiben a mentésirányító tartotta a lelket, a segítségével a férj leküzdötte a pánikot és így sikerült megmentenie felesége életét.

illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Riadt férfihang kért segítséget rosszullétével küzdő feleségéhez december 1-jén, kedd reggel, Budapesten. Az ijedt bejelentő neje erős mellkasi nyomásról panaszkodott, ami hajnal óta nem akart elmúlni. Még mielőtt kiérhettek volna a mentősök, a 60 év körüli nő összeesett és leállt a légzése. Miközben a rutinos mentésirányító több egységet is riasztott, megnyugtatta a pánikoló családtagot és rábírta, hogy elkezdje a mellkaskompressziót.

„A férfi végül hősiesen küzdött szerelme életéért, amit a gyorsan kiérkező mentők még sokáig, emelt szinten folytattak. Az asszonyt, végül az időben megkezdett ellátásnak köszönhetően, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők!” – számolt be a megható történetről az Országos mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában