Hankó Linda

2019.04.21. 15:23

Cate Blanchett magyar fénydublőre madarakon segít

38 éves fejjel egy levedlett macskaszőrből kreált madárfészekalappal hívta fel magára a figyelmet az interneten.

Már 11 éves korában feltűnt a Tátika – Szárok kicsiben nevű tehetségkutatóban, 17 esztendős kora óta pedig aktívan szerepel reklámfilmekben Hankó Linda, aki 38 éves fejjel egy levedlett macskaszőrből kreált madárfészekalappal hívta fel magára a figyelmet az interneten. A KreálLány nevű Face­book-oldalán – ahol hasznos ötleteket oszt meg – már több mint négyszázezren olvastak a szárnyasokat segítő alkotásáról – írja a Bors.

Valószínűleg

a 14–15. században boszorkányégetés ál­dozatává váltam volna a kreálmányom miatt,

hogy levedlett macskaszőrt aggatok egy fára, de a családom és a barátaim állítólag így is szeretnek – kezdte viccesen Linda.

A madarak nemcsak faágakból, meg növényekből készítenek fészket, hanem sokszor különféle puha anyagokat is felhasználnak, például levedlett állatszőrt. Linda fogott néhány könnyen beszerezhető eszközt, a macskáját többször átfésülte, és rövid időn belül már kész is volt a fészek­alap, amiből a szárnyasok építhetik az otthonaikat.

Anyukám óvónéni, apukám pedig autószerelő volt, így volt kiktől kreativitást tanulnom. Jelenleg egy szépségcsoportot vezetek és esküvői meghívókkal is foglalkozom. Szabadidőmben pedig kézzel készített nyakláncokat csinálok. Szeretem a természetet és az újrahasznosítást is – magyarázta a környezet- és ál­latvédő Linda, aki

tavaly személyesen adta át az egyik nyakláncát a kétszeres Oscar- és többszörös Golden Globe-díjas ausztrál színésznőnek, Cate Blanchettnek.

Együtt szerepeltünk egy dokumentumfilmben, én voltam a fénydublőre négy napig. Hasonlítunk külsőleg és a karakterünk is azonos. A forgatás előtt rajtam állították be a fényeket, a színésznő pedig az előkészületek után érkezett a helyszínre. Az erről szóló bejegyzésemet sem látták annyian, mint a fészek­alapot – zárta Linda.

Borítókép és fotók: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában