nyugodtabb az élete

2019.03.11. 14:00

Haumann Péter a családjára és magára koncentrál

A nemzet színésze 2016 óta szabadúszó, és mint mondja, hihetetlenül élvezi, hogy szabad.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Soós Lajos

Talán soha többé nem ol­va­sunk egyetlen interjút sem Haumann Péterrel. A nemzet színésze az aggodalmat keltő hír ellenére köszöni, jól van, a tény mégis már érett egy ideje, ugyanis régóta nem nyilatkozott egyetlen médiumnak sem. A Nemzet Színészét egyik filmje digitális restaurálása kapcsán kereste meg a Bors munkatársa, ám kérdéseiket udvariasan elhárította.

„Nagyon köszönöm a megkeresést, örülök neki, hogy még mindig divatos vagyok, hízelgő a megkeresés, de egy ideje megfogadtam, hogy nem szeretnék interjúkat adni. Nem a lapjuk ellen van kifogásom, csupán így döntöttem, és a szabadidőmet szeretném magamra, a családomra, a barátaimra és a színészi elfoglaltságaimra fordítani, ezért nem szeretnék nyilatkozni” – mondta, majd bontatta vonalat.

Haumann huszonkét éven át volt a Katona József Színház tagja, 2016-tól szabadúszó, a teátrum igazgatója, Máté Gábor szerint „nehezen volt pótolható” a távozása után. A rajongók legnagyobb aggodalmára többször felröppent a hír, hogy véglegesen visszavonul a színpadtól.

„A bulvárlapok találták ki, hogy a Katona után visszavonulok, de volt némi igazság a sorok között. Senkinek nem mondtam eddig, de hihetetlenül élvezem, hogy szabad vagyok. Sokszor megfordult a fejemben. Telített oldattá váltam, hogy egy kémiai kifejezést használjak. Annyi minden történt velem az elmúlt ötvenhárom évben, hogy úgy érzem, nyugodtan kiszállhatok belőle egy kicsit” – mesélte a szeretlekmagyarország nevű por­tálnak.

A színész jelenleg csak két darabban játszik: a Magyar Állami Operaház János vitéz című produkciójában, illetve a Pesti Magyar Színházban A fösvény című Molière-vígjátékban két gyermekével, Mátéval és Petrával.

Borítókép: Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes művész és Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában