magyar horror

2019.02.25. 14:07

Befejeződött Bergendy Péter Post Mortem című filmjének forgatása

Közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy kísértetjárta magyar faluban.

Szentendre, 2019. január 30. Klem Viktor és Schell Judit színészek, valamint Hais Fruzsina gyermekszereplõ (k) Bergendy Péter Post Mortem címû filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én. Az elsõ magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, várhatóan 2020-ban kerül a mozikba. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Befejeződött Bergendy Péter Filmalap támogatással készülő Post Mortem című horrorfilmjének forgatása a hétvégén, a film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

A Post Mortem közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy kísértetjárta magyar faluban.

Erre a vidékre érkezik a halottfotós Tomás (Klem Viktor), aki az elhunytakat családjuk körében fényképezi. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel.

A filmben szerepel Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Balogh András, Tóth Ildikó, Szabó Márta, Kiss Eszter és Nagy Mari is.

A forgatás 2018. november 27-én kezdődött.

A 41 forgatási napból 28 a Szentendrei Skanzenben zajlott, ahol a háború utáni vidéki faluban játszódó jeleneteket forgatták.

Egyes speciális felvételekhez a helyszíneket stúdióban építették fel, a házbelsőket a Stúdió4 műtermeiben, míg a külső díszleteket a Mafilm fóti telepén.

A stáb forgatott a fóti homokbányában, Pilisszentivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky-kastélyban is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

A Post Mortem ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyvet Zánkay Piros írta. Bergendy Péter a Post Mortemben több olyan alkotóval dolgozott együtt, akikkel korábbi filmjeit – Állítsátok meg Terézanyut! (2004), A vizsga (2011), Trezor (2018) – is együtt készítette.

A film operatőre a nemrégiben Kovács László-Zsigmond Vilmos Magyar Operatőri Díj fődíjával kitüntetett Nagy András, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Breckl János, vágója Király István.

A filmben kiemelt szerepe volt a maszkoknak, melyek Hámori Dániel maszkmester és csapatának munkáját dicsérik, valamint komoly szerep jutott a kaszkadőröknek is Kósa László vezetésével.

Az első magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, 866 millió forintos költségvetéssel a Lajos Tamás vezette Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. A film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

Borítókép: Klem Viktor és Schell Judit színészek, valamint Hais Fruzsina gyermekszereplő (k) Bergendy Péter Post Mortem című filmjének forgatásán a szentendrei Skanzenben 2019. január 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!