Gyenesdiás

2017.05.02. 16:20

Együtt a szabadban - Szórakoztató programok és természetvédelmi fejlesztés

Gyenesdiás - Nem csak kikapcsolódtak, hasznos célt is szolgáltak a Nagymezőn megrendezett Rügyfakadás tavaszünnep résztvevői: a közeli Pele apó tanösvény rendbetételére adakoztak.

Keszey Ágnes

Szombaton huszárok vonultak végig Gyenesdiás utcáin, invitálva a vendégeket a programokra, majd bemutatót tartottak a Nagymezőn, ahol vasárnap reggeltől estig tartó programkavalkád várt gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Reggeltől már finom illatok szálltak a levegőben: közel húsz csapat nevezett az erdei főzőversenyre, s az elkészült étkeket természetesen el is fogyasztották a résztvevők. A gyerekeket több vetélkedő, játék, koncert is várta, a délutáni lovasbemutatók a felnőtteket is csábították, s a vállalkozó kedvűek összemérhették ügyességüket a Nagymező bajnoka kődobó, valamint a Nagymező bajnoka sodrófahajító versenyen. A Rügyfakadás tavaszünnep szervezői idén is nemes cél megvalósítására gyűjtöttek.

A gyenesdiási Lovassport Egyesület bemutatója is várta a közönséget. Képünkön Kaló Eszter és lova, Lara Croft fotó: Keszey Ágnes

- Nagyon sok civil szervezet, munkahelyi csapat, baráti társaság van itt velünk, közösen valósítjuk meg a programokat. A balatongyöröki Pele apó tanösvényt szeretnénk rendberakni. Ősszel volt nálunk egy természetvédelmi szakos hallgató, aki felmérte a teljes útvonalat. Úgy láttuk, hogy majdnem az összes tábla felújításra szorul. A tanösvénynek egy kisebb és egy nagyobb köre van, közel negyven állomással. Pele apó az unokájának mutatja be az élőhelyeket, a növényeket, az állatokat, átadja a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteket - magyarázta Gálné Németh Ildikó, a tavaszünnepet szervező gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke.

A férfiak kődobó versenyen mérhették össze az erejüket

A kétnapos természetbarát és civil ünnep szabadtéri táncházzal zárult.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!