Gyenesdiás

2015.01.27. 11:49

Mindig vannak újabb fejlesztési tervek Gyenesdiáson

Gyenesdiás - Az értékekre alapozva fejlődik a település - hangsúlyozta pénteken újévi köszöntőjén Gál Lajos polgármester, aki felidézte az elmúlt év eredményeit és az idei fejlesztési elképzelésekről is szólt.

Keszey Ágnes

A helyi és környékbeli települések vezetői, hivatalok, hatóságok képviselői, intézményvezetők, vállalkozók, közéleti személyiségek - mindazok, akikkel a település együtt dolgozik és akik szerepet játszanak a tervek megvalósításában - kaptak meghívást az évindító pohárköszöntőre ahol Gál Lajos kiemelte: Gyenesdiás családbarát település, ahol a vállalkozások működésének segítése, a munkahelyteremtő beruházások is prioritást élveznek.

Gyenesdiás újévköszöntő. Fotó: A szerző

A polgármester hangsúlyozta: a lokálpatriotizmus, az értékek védelmének szem előtt tartásával, a konszolidált fejlődés megvalósítása és folytatása a cél.

- Gyenesdiás lendületesen és egyben biztonságosan fejlődő község, terveink szerint ez így lesz a jövőben is. Az adóbevételek az elmúlt évben 15 százalékkal emelkedtek. Az önkormányzat 19 főt foglalkoztat, idén létszámbővítésre is sor fog kerülni. Cél a szociális és turisztikai szolgáltatások bővítése, a vállalkozókkal és a civil szervezetekkel való folyamatos együttműködés. Terveink között szerepel - többek között - az iskolai tantermek számának növelése, az étkezde és a háziorvosi rendelő bővítése, műfüves pálya kialakítása, a 42 kilométer hosszúságú útszakasz fejlesztése, a csapadékvíz - elvezető rendszer bővítése és külterületi kamerarendszer kiépítése is. Gyenesdiás hitel nélküli település, várunk a konszolidációs pályázatra - szólt a tervekről a település vezetője. majd köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. A jó év reményére, a tervek megvalósítására koccintottak a jelenlévők, majd az est kötetlen beszélgetéssel zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!