Gutorfölde

2017.05.14. 18:15

Vadalmát is ültettek - Lelkes természetjárók érkeztek a programra

GUTORFÖLDE Tizennégy csapat indult el a természetjáró vetélkedőn, melyet a madarak és fák napja alkalmából szerveztek meg szombaton.

Korosa Titanilla

Harmadik alkalommal szervezte meg a programot az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület. A rendezvényhez első alkalommal a helyiek mellett vendégek is csatlakoztak: Alibánfáról a Fecske Csapat Természetjáró Egyesület tagjai érkeztek tizenketten, gyerekek és felnőttek, akik két együttest alkotva vágtak neki a különféle feladatokkal tűzdelt túrának a helyi horgásztó környékén.

A túrán hét állomás várta a résztvevőket. A feladatok közt szerepelt például gomba- és madárfajták felismerése, több logikai játék, melyek a természethez, az állatokhoz és a növényekhez kapcsolódtak, illetve volt céllövészet és íjászat is.

Nagy Gábor (balról) állomásán madarakat kellett felismerni képek alapján, jobbra a Fecske Csapat fiatal tagjai Fotó: Korosa Titanilla

A győztes csapat tagjai fát ültettek, a hagyományoknak megfelelően abból a fajtából, amit az év fájának választottak, azaz egy vadalmacsemetét. A résztvevőket délután az egyesület vendégül látta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!