Gősfa

2017.04.24. 15:50

Legendás bor terem errefelé

Gősfa - A község mindig is szőlőtermesztésre alkalmas terület volt, melynek nevéhez a "Halottámasztó bor" legendája fűződik.

Zalai Hírlap

A községhez tartozó Vitárgya-hegy néhány éve nagyon elhanyagolt állapotban volt, amit a település példás összefogással alakított ki pihenőhellyé, ezzel megmentve azt az enyészettől.

A szíves vendéglátásra idén júniusban is készülnek

Tavaly másodjára is megrendezték a főzőversenyt, amelyen a szomszédos települések is képviselték magukat. A száz fölötti létszám ellenére családias volt a hangulat, ahol nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is szórakozhattak a nekik felállított kézműves sátorban és trambulinnál. Estére már a bográcsosok is elkészültek ételeikkel, az önfeledt hangulatot, baráti beszélgetéseket a helyi pincék borai tették emlékezetessé. Még a "Halottámasztó bor" legendája is életre kelt többek számára! Annak érdekében, hogy hagyományunkat megőrizzük és tovább vigyük, 2017. június 10-én ugyanide tervezzük programunkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!