Gelsesziget

2016.02.27. 09:03

Magad uram, ha szolgád nincsen...

Gelsesziget – A gelseszigetiek ugyan élnek különböző pályázati lehetőségekkel, ám maguk sem restek cselekedni, ha korszerűsítések, kisebb javítások szükségesek a faluban.

Rajki Zsófia

Például régebben a hegyről lezúduló csapadék sárral öntötte el a község utcáit, ám mára ez a probléma megszűnt. Mint azt Veisz József polgármester elmondta: keresztárokkal terelték el az esővizet, így nem az úttestre rakódik a hordalék. Emellett a lakóházak előtti sáncokat is kiárkolták. Korszerű, végleges megoldást minderre majd pályázati támogatás jóvoltából remélnek. Megtudtuk: úgynevezett műelemek beépítésével modern módon tudnák a csapadékvizet elvezetni.

De nem ez az egyetlen fejlesztés Gelseszigeten, ami a helyiek keze munkáját dicséri. A faluházban lévő könyvtár, ami minden héten közösségi délutánoknak is otthont ad, felújítás alatt áll. Új polcrendszerrel teszik esztétikussá és praktikussá a helyi bibliotékát. Az informatikai korszerűsítésre szintén nagy hangsúlyt fektetnek. A község lakóinak, a kultúrháznál és az előtte lévő buszmegálló környékén ingyenes internethozzáférést biztosítanak. Mi több, hamarosan teraszokkal, asztalokkal teszik komfortosabbá a falu központjában lévő intézményt, amely rendszeresen otthont ad nagyobb rendezvényeknek.

– Ezért is szeretnénk modernizálni, valamint renoválni a kultúrházat, pályázati támogatásból. A játszóteret, a közterületeket, a járdákat és a buszmegállót szintén állami, uniós segítséggel tennénk rendbe – jelezte Veisz József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!