Gelse

2017.05.17. 15:45

Régi problémát orvosolt az önkormányzat az új beruházásokkal Gelsén

GELSE - Nem telnek tétlenül a hétköznapok a településen, ahol egymást érik a különböző fejlesztések, amelyek a korszerűsítéstől a település arculatának szépítésig több területre kiterjednek.

Szabó Zsófia

A falu temetőjében, illetve annak környékén a belvíz elvezetését oldották meg nemrégiben.

- Mivel a sírkert lankás területen fekszik, nagy eső esetén a temető alsó részében felgyülemlett a víz, amely aztán sajnos a sírokat áztatta, rongálta - mondta Szegedi Ferenc polgármester. - Nem hagytuk annyiban a problémát, ezért ennek orvoslására, egymillió nyolcszázezer forintot fordítottunk saját forrásból.

A temetőnél lévő csapadékvíz-elvezetőbe kerül immár az esővíz, így a sírok szerencsére nincsenek veszélyben
Fotó: Szakony Attila

A község első embere elmondta: már tavaly meghozta az erre vonatkozó döntést a testület, a beruházás idén áprilisban indult meg. A temetőhöz vezető út melletti területet kiárkolták, amelyen keresztül "beleterelik" a föld alatt lévő, zárt elvezető csatornába az esővizet, amely végül a Principális-csatornába kerül majd. Így a sírokon kívül immár az utakat sem árasztja el az égi "áldás".

Ez azért sem rossz dolog, mert Gelse vezetése nagy figyelmet fordít az utak karbantartására. A Kossuth és a József Attila utcák rendbetétele után most a Petőfi utcai járdát teszik rendbe.

Péter Attila és Gali István, a kivitelező cég munkatársai a járda felújítása közben
Fotó: Szakony Attila

- Az adósságkonszolidációban nem érintett önkormányzatok rendelkezésére bocsájtott állami támogatásból, közel ötmillió forintból újítjuk fel mintegy félezer méter hosszan az említett járdát - részletezte a faluvezető. Hozzátette azt is: természetesen már nagy szükség volt a hepehupás, helyenként sérült járófelület korszerűsítésére, amely úgy történik, hogy a kivitelező szakemberei felszedik a régi járdát, majd úgynevezett tükröt építenek rá, végül sóderrel, majd vastag betonréteggel fedik be.

A tervek szerint a hónap végéig be is fejeződnek a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!