Gelse

2017.03.22. 17:54

Bővítenék az állományt

Gelse – Új tagokkal bővítené csapatát a falu önkéntes tűzoltó egyesülete, amely immár kilenc éve ügyel több, környező település biztonságára.

Szabó Zsófia

Teendője jócskán akad a közel húszfős szervezetnek. Legutóbb éppen a napokban kellett részt venniük éles „akcióban”. Alsórajk határában több hektáron lángolt a nádas, amelynek megfékezésében a zalakarosi és a nagykanizsai hivatásos tűzoltókon túl a gelsei önkéntes lánglovagok is aktívan kivették a részüket.

Ugyanakkor több mint másfél éve már önálló beavatkozásra is jogosult a csapat, ha a szükség úgy hozza.

fotó: /archív/: Pásztor András

- Nem csak az ehhez szükséges szakmai feltételeknek vagyunk birtokában, a technikai felszereltségnek is - jelezte Baján Sándor, a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.  – Viszont nagy szükségünk volna lelkes, új tagokra, mivel az elmúlt időszakban nem sikerült bővíteni a létszámunkat. Elsősorban férfiakat várunk, ám azokat a lelkes, helyi és környékbeli hölgyeket is szívesen látjuk, akik tenni szeretnének mások biztonságáért szabadidejükben – összegezte.

A szervezet elnöke elmondta azt is: tizennyolc éves kortól egészen a hatvanas korosztályig bárki jelentkezhet a csapatba. Feltétel az orvosi alkalmassági vizsgálat, majd ezt követően egy negyven órás tanfolyam elvégzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!