Gellénháza

2016.10.07. 18:35

Minden este az időseké

Gellénháza - Október első hetét időskorú lakossága ünneplésének szentelte az olajos múltú település önkormányzata - minden napra szerveztek a szeniorok számára valamilyen érdekes programot.

Fincza Zsuzsa

- A község egyik legaktívabb közössége a nyugdíjasok klubja, minden egyes rendezvényünkből kiveszik a részüket, ők azok, akik sütik a fánkot farsangkor, a rétest szüretkor, a vendégeink többnyire az ő főztjüket eszik a rendezvényeken, és mikor a többség már a művelődési ház nagytermében szórakozik, ők még a konyhában mosogatnak. Parkosításkor nem röstellik kézbe venni a kapát, a gereblyét, de oszlopos tagjai a híres népdalkörünknek, és a tánckarnak is. Mi pedig fontosnak tartjuk, hogy érezzék: megbecsüljük mindezt - foglalta össze a helyi idősekkel kapcsolatos tudnivalókat Vugrinecz József polgármester, aki elmondta, hogy önálló épületben biztosítanak helyet a klubnak, évente 100 ezer forinttal támogatják a működését, hozzájárulnak a rendezvényeikhez, és már hetedik éve rendezik a Szépkorúak művészeti találkozóját is.

Együtt a csapat és kézben a kellékek (hulahoppkarika, labda, seprű, véka, dió), jöhet a sportvetélkedő Fotó: a szerző

- Minden évben műsoros esttel és vacsorával köszöntjük a szépkorú falubelieket, akik mostanában különösen aktívak és lelkesek, olyan sokat dolgoznak a közösségért, hogy elhatároztuk, ezen a héten hétfőtől péntekig minden este izgalmas programmal csábítjuk őket a művelődési házba - tájékoztatott Kulcsárné Csejtei Marianna alpolgármester szerdán, miután Pálos Diána kulturális szervezővel játékos-sportos vetélkedőn alaposan megmozgatták a résztvevőket.

Elmondták: a hétfő este a nosztalgiázás jegyében telt Gellénházán, egy Latabár-filmet néztek meg közösen. Kedden az ügyeskezű nagymamák-nagypapák munkáiból nyílott kiállítás, a szerdai vidám sportnapot pedig csütörtökön komoly téma követett: Az idősekre leselkedő veszélyek címmel rendőrségi tájékoztatáson vettek részt.

Természetesen az ünnepi köszöntő sem maradt el, pénteken színes, izgalmas műsorral és vacsorával várták az idős gellénházi polgárokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!