Gellénháza

2016.05.11. 12:34

Kiállítások, versenyek, túrák az iskolanapokon

Gellénháza - Tanításmentes délelőtt köszöntött szerdán a Dr. Papp Simon Általános Iskola tanulóira - az egész héten át tartó iskolanapok keretében névadójuk születésének 130. évfordulója előtt tisztelegtek.

Fincza Zsuzsa

- 1993-ban vette fel intézményünk a világhírű geológus nevét, azóta minden évben megemlékezünk munkásságáról. Az idei kerek jubileum alkalmából, kihangsúlyozva emberségét, kiállítások, versenyek, vetélkedők, játékos feladatok keretében elevenítjük fel, mi mindent köszönhetnek a környéken élők dr. Papp Simonnak. Az ő nevéhez fűződik például a nagylengyeli olajmezők feltérképezése. A kiállítást hétfő délután Tóth János, a Magyar Olaj-, és Gázipari Múzeum igazgatója nyitotta meg. Tegnap az alsósok túrán, a felsősök a helyi polgárőrök gardírozásában járőrversenyen vettek részt, számot adva névadónkkal kapcsolatos ismereteikről - tájékoztatott Horváth László, az iskola igazgatója.

Túrára induló gyerekek az iskola előtt (Fotó: Fincza Zsuzsa)

Kedden délután a meghívott baki, pókaszepetki és alsónemesapáti tanulók bevonásával német nyelvi memoriter versenyt rendeztek - a gellénházi iskola ugyanis e téren is méltó kíván lenni névadójához. A 8 település 154 gyermekét befogadó tanintézményben megkezdődött iskolanapok programja csütörtökön délután Papp Simon kupával folytatódik, pénteken délelőtt pedig a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban koszorút helyeznek el névadójuk szobrának talapzatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!