Gellénháza

2015.09.20. 17:13

Játékos versengések Gellénházán

Gellénháza - Szegény gellénháziakra rájár a rúd, nyáron a falunapjukra, szombaton délután az őszköszöntő szüreti vigasságukra csapott le a jégesővel érkezett heves zivatar. No, de nem akármilyen fából faragták az olajos múltú település szeszélyes időjáráson edzett lakót, a vihar idejére behurcolkodtak a művelődési ház menedékébe és juszt is megtartották a rendezvényeiket.

Fincza Zsuzsa

- Még szerencse, hogy az idén úgy döntöttünk, hogy szakítunk a hagyományokkal, és amolyan parasztolimpia formában vidám vetélkedésre, ügyességi játékokra invitáltuk a település apraját és nagyját - így Vugrinecz József polgármester. - Bár a nagyobb teret igénylő erőpróbákat el kellett halasztanunk no, de ami késik, az nem múlik, majd bepótoljuk. A többit viszont meg tudtuk tartani, s mondhatom, a benevezett 11 csapat kitűnően érezte magát.

Kovács Krisztián boldogan öleli díjazott alkotását. Hagyománya van a madárijesztők szépségversenyének

A egyik legnépszerűbb próbának a pálinkaszimatolás bizonyult szagról kellett felismerni a pálinkafajtákat. Cseman István, a zsűri elnöke elárulta, ez száz százalékosan senkinek sem sikerült. A szőlőszépségversenyen a képzeletbeli koronát Lóránt Ferencné hatalmas fürtű fehér delawarejának ítélték oda. A legzamatosabb szőlő termelőjének viszont Soós Lajost választották.

Gellénházán nem csak a lányoknak és a szőlőknek, hanem a madárijesztőknek is szokás szépségversenyt rendezni s ezúttal a gyerekeket is bevonták a játékba. A legnőiesebb kányariogatót a Galagonya Citerazenekar fabrikálta, az óvodások alkotásai két díjat is kaptak, nem csoda, hogy a szülők kiérdemelték a paraszti ügyességi játékok Legügyesebb csapata megtisztelő címet. A leggyorsabb társaságnak a falu Terepjáró Egyesülete bizonyult.

A vetélkedők mellett más örömteli eseményben is részük volt a gellénháziaknak: Nagy Péter, a község plébánosa megszentelte a civil szervezetek pályázaton nyert két járművét: a polgárőrök terepjáróját és a népdalkör kisbuszát. Egy másik helyi civil szervezet, a hőlégballonos egyesület, Juhász Zoltán vezetésével a gyerkőcök szórakoztatásáról gondoskodott.

Zenés műsorokat is élvezhetett a nagyérdemű, s vacsorázni sem kellett senkinek hazamennie, az önkormányzat mindenkit megvendégelt egy jó csajka gulyással amit aztán, az időjárással kötött kompromisszumnak köszönhetően utcabálon táncolhattak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!