Gazdaság

2017.04.18. 16:33

Először tartottak Business Coaching szakmai napot a gazdálkodási karon

Zalaegerszeg - Idén rendezték meg először a Zalaegerszegi Egyetemi Napok keretében a Business Coaching elnevezésű szakmai programot.

Zalai Hírlap

A rendezvényen a BGE GKZ első végzett business coach évfolyamának tagjai osztották meg a közönséggel egy év alatt szerzett ismereteiket, tapasztalataikat. Elhangzott: a coaching. leegyszerűsítve nem más, mint egyénre szabott tanácsadás, fejlesztés, támogatás. Zsupanekné dr. Palányi Ildikó dékánhelyettes megnyitóbeszédében kitért a business coach képzés létesítésének körülményeire, jelentőségére.

A FIVOSZ Zala Megyei elnöke, Böjte Sándor Zsolt arról beszélt, a cégek életében milyen fontos szerepe lehet a business coachingnak, amely akár a vállalkozási kedvet is erősítheti.

A szakmai napon az előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseket is tartottak, s a programot ingyenes próbacoachingok zárták Fotó: Göntér Eszter

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója pedig arról számolt be, hogy a ZMVA több olyan projektben is részt vesz, amelyben a coachingot és rokon szakmáit, a mentorálást és tanácsadást alkalmazzák a vállalkozások fejlesztésére.

A rendezvény három blokkból épült fel. Az első részben a coaching fogalmáról szóltak az előadások. A második blokk két szekcióra oszlott, egy kerekasztalbeszélgetés keretében arról szóltak, hogyan lehet beépíteni a coaching szemléletet a vezetésbe. A második szekcióban pedig két végzett business coach gyakorlatokat mutatott be a Z-generációnak, bevezetve a hallgatókat a coaching rejtelmeibe.

A harmadik blokk az innovációé volt, azt mutatták be, milyen kreatív eszközöket lehet a coaching során használni, mi a sikeresség alapja e folyamatban, hogyan kapcsolható össze a sportban elért siker az üzleti sikerrel.

A rendezvényt ingyenes próbacoachingok zárták, ezek résztvevői belekóstolhattak a módszer hatékonyságába, eredményességébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!