Sajtóbejárás

2019.09.12. 11:30

Új üzemet épített a Terra-Net Kft. Zalaegerszegen

A Terra-Net Kft. az önkormányzat munkahelyteremtő támogatásának segítségével vásárolta kedvezményesen új telephelyének területét, ahol tavaly üzemcsarnokot építettek. A cég tevékenységével szerdán sajtóbejáráson ismerkedett Balaicz Zoltán polgármester.

Hajdu Péter

Balaicz Zoltán és Kassai László az üzemlátogatáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A városvezető közölte, az elmúlt években sok beruházás zajlott a városban, aminek köszönhetően az elmúlt öt esztendőben mintegy 4 ezer új munkahely jött létre. Ezzel együtt 4,7-ről 2,5 százalék alá csökkent Zalaegerszegen a regisztrált álláskeresők száma.

Balaicz Zoltán és Kassai László az üzemlátogatáson
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az önkormányzat és a cég törekvése találkozott, amikor az utóbbi egy korábbi bérleményből a szükségessé vált bővítéshez saját telephelyet vásárolt, és új üzemet épített a megyeszékhely déli iparterületén. Mint Balaicz Zoltán elmondta, egyrészt szép és korszerű létesítménnyel gazdagodott a város, másrészt újabb munkahelyek jöttek létre, ami nagyon fontos.

Az 1998-ban alapított Terra-Net Kft. többségi tulajdonosa, Kassai László mutatta be a vállalkozást, amely 10 fővel indult, s ma 74 főnek ad munkalehetőséget. A korábbi bérelt csarnokuk kicsi lett, 2016-ban vásárolták az említett városi segítséggel a közel 7 ezer négyzetméteres területüket, amelyen tavaly készült el a 2200 négyzetméter alapterületű új gyártócsarnokuk.

A vállalkozás elsősorban műanyagból gyárt forgácsolással precíziós alkatrészeket exportra. Tavaly érték el az egymilliárd forintos forgalmat, további piacbővülés előtt állnak, és újabb üzem-, illetve létszámbővítést terveznek, ismertette Kassai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!