Gazdaság

2015.07.09. 12:43

Tisztújítás a MAGOSZ zalai szervezeténél

Zalaegerszeg - Jelenleg hét önálló gazdakör alkotja a MAGOSZ Zala Megyei Szervezetét. Azonban további gazdakörök, valamint ifjúgazda szervezet alakulása is várható.

Hajdu Péter

Erről Süle Katalin, a megyei szövetség újra megválasztott elnöke adott információt minapi sajtótájékoztatóján. Elmondta, a Zala Megyei Gazdakörök Szövetsége, a MAGOSZ Zala Megyei Szervezete július 2-án Kisbucsán tartotta tisztújító közgyűlését, amin megválasztották az öt tagú elnökséget, az ellenőrző bizottságot, az országos küldöttet és az országos választmány tagját. A megyei szövetség elnöki teendőivel további négy évre Süle Katalint bízták meg.

– Az elmúlt négy évben több gazdakör alakult a megyében. Azoknak a gazdaköröknek a vezetői, akik idő közben jelezték belépési szándékukat a megyei szövetségbe és felvételt nyertek, végig aktív szerepet vállaltak a szövetség munkájában. Az elmúlt négy évről szóló beszámolómban is elmondtam, hogy csak akkor tudunk területi érdeket képviselni, ha a megye minden részében működnek a gazdakörök, amelyeknek tovább folytatjuk a szervezését. A választáson ezért a jelölő bizottság is úgy döntött, hogy a megye különböző pontjain működő gazdakörök vezetői és tisztségviselői kerüljenek a megyei szövetség különböző pozícióiba jelöltként. Ez így történt, és egyhangúlag megválasztásra kerültek.

Süle Katalint választották meg ismét megyei elnöknek. Fotó: archív

Az elnök elmondta, hogy a nyári mezőgazdasági munkák befejeződése után, ősszel megyei fórumot szerveznek, amelyen részt vesz a MAGOSZ országos vezetése, továbbá megalakítják a MAGOSZ zalai ifjúgazda tagozatát. Hozzátette, jelenleg további öt gazdaköri szerveződés van folyamatban, az új tagszervezetek már kérték hivatalos bejegyzésüket.

Süle Katalin a MAGOSZ folyamatosan bővülő zalai szervezetének fontos feladatai között említette a gazdálkodók érdekképviseletét, az agrárgazdasági kamarával és a kormányhivatal szerveivel való konstruktív együttműködést, s mint hozzátette, kitartanak deklarált szándékuk, a gazdálkodók versenyképességének fokozása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!