Gazdaság

2017.05.09. 05:50

Szempontok, amelyek szükségesek egy sikeres állásinterjúhoz! (x)

A sikeres elhelyezkedést előbb még megelőzi az, hogy részt veszünk egy állásinterjún.

Sokan hajlamosak az interjút nem komolyan venni, mert azt gondolják, hogy úgy is megkapják az állást. Sok esetben ez nem így van, mert az állásinterjú egy megmérettetés, akár egy érettségi, vagy egy államvizsga. A legfontosabb tudnivalókat szedjük most össze ebben a cikkben, hogy mik azok a dolgok, amelyekre mindenképpen oda kell figyelni állásinterjú során. Az első és legfontosabb, hogy az interjúra való felkészülést már idejekorán el kell kezdeni, és lehetőleg otthon.

A kommunikáció az egyik leglényegesebb része az interjúnak, éppen ezért akár tükör előtt is el lehet próbálni a személyes rész elmondását. Rengeteg interjútípus létezik, és előfordulhat olyan szituáció is, amikor a HR-es interjúztatók arra kérik a jelentkezőt, hogy meséljen magáról 3 percben. Mindez első hallásra könnyűnek tűnhet, azonban éles helyzetben teljesen más lehet a szituáció. Érdemes egy kicsit informálódni az adott vállalatról, ahová menni fogunk állásinterjúra.

Hol található, mivel foglalkozik a cég, ugyanis eziránt is érdeklődhetnek az interjúztatók. A második legfontosabb az öltözékünk összeállítása. Ildomos alkalomhoz illően öltözködni, mert a legtöbb esetben első benyomást csak egyszer tehet az ember. Utcai ruhában semmiképpen sem jelenjünk meg állásinterjún.

A harmadik fontos szempont az időben való megjelenés. Ajánlott az interjú kezdete előtt legalább 20 perccel megjelenni a helyszínen, hiszen a vállalat életében bármi történhet, és az is lehet, hogy előbbre kell hozni az állásinterjút. Inkább mi várakozzunk, mint hogy ránk várjanak. Az interjú során ajánlott munkatapasztalatainkról is beszélni, amennyiben van, mert ezzel csak előnyt kovácsolhatunk magunknak.

A kommunikációra figyeljünk oda, lehetőleg kerek egész mondatokban válaszoljunk a nekünk feltett kérdésekre, mert ebből is sok mindent leszűrhetnek rólunk a HR-es interjúztatók. Azt is megkérdezhetik tőlünk, hogy honnan értesültünk az álláslehetőségről.

Ilyenkor ne szégyelljük megmondani, ha éppen interneten akadtunk rá, mert napjainkban ez már teljesen természetes dolognak számít. A munkák Kecskeméten oldal is azért jött létre, hogy minél hamarabb munkát találjunk. A turizmus húzóágazatnak minősül, hiszen képes a munkahelyteremtésre. Rengeteg szálloda, és panzió található az országban, ahol el lehet helyezkedni. A vállalatok szoktak keresni recepciós pozícióba munkavállalót.

A leendő munkavállaló főbb feladatai közé tartozik a foglalások intézése, vendégek fogadása, teljes körű információszolgáltatás és segítségnyújtás a vendégek számára, telefonhívások kezelése, valamint vendégszámlák terhelése, fizettetése. Az állás betöltéséhez az alábbi elvárások tartozhatnak: tárgyalóképes német és jó angol nyelvtudás, szakmai tapasztalat, önálló, precíz, megbízható és lelkiismeretes munkavégzés, vendégorientáltság, kiváló kommunikációs képesség szóban és írásban, és jó problémamegoldó készség.

Amit a vállalatok kínálhatnak a jelentkező számára: versenyképes fix fizetés, hosszú távú álláslehetőség, akár extra juttatások is, amelyekbe beletartozik a céges telefon használata, cafeteria, és az év végi prémiumok.

A munka a legtöbb helyen 2 műszakból áll. Az egyik műszak reggel 07.00-tól este 19.00-ig tart, míg az éjszakai műszak 19.00-tól másnap 07.00-ig. A recepciós alkalmazottak egy hónapban 15-16 napot dolgoznak, és jár nekik az éjszakai pótlék is. Más álláslehetőségeket is meg lehet tekinteni a honlapon, vagy a weboldal közösségi portáljain is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!