Gazdaság

2011.10.22. 07:37

Pénzhez juthatnak a pályakezdő gazdák

Négymilliárd forint kerettel hirdetné meg november végén a Vidékfejlesztési Minisztérium a fiatal gazdák pályakezdéséhez nyújtandó támogatási pályázatát - olvasható a Magyar Nemzet szombati számában.

MTI

A lap írása szerint a Vidékfejlesztési Minisztériumban elkészült a támogatások részletes feltételeit tartalmazó rendelet tervezete, amit szakmai véleményezésre kiküldtek. A pályázóknak öt évre - és legkésőbb a harmadik évtől - főállásban kell vállalniuk, hogy gazdaságot hoznak létre és abban agrártermelést végeznek.
   
A Magyar Nemzetben Kiss Miklós, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Országos Szövetsége (Magosz) ifjúgazda-tagozatának elnöke elmondta, javasolják a tárcának, hogy véleményezési lehetőséget kapjanak a pályázó személyekkel kapcsolatban. Így azokhoz kerülnének a támogatások, akikről tudható, hogy valóban hivatásszerűen akarnak gazdálkodni. Javasolják azt is, hogy a pályázóknak nyilatkozniuk kelljen arról, hogy a megelőző egy évben nem voltak tagjai, tulajdonosai vagy vezetői mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó vállalkozásnak.
   
A tervezet szerint pályázni 2011. november 28. és december 15. között lehet, és nem lesz lehetőség hiánypótlásra. A pályázatot felfüggeszthetik, ha a keret kimerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!