Gazdaság

2009.04.07. 02:27

Osztrák nyugdíjról itthon

Zalaegerszeg (hp) - A régióból sokan járnak dolgozni Ausztriába. Számukra rendez nemzetközi tanácsadó napot a Nyugat-Dunántúli Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság.

Hajdu Péter

Ausztriában egy egyedülálló számára 747 euró a minimum nyugdíj, ha házas a nyugdíjas munkavállaló, akkor minimum 1120 euró illeti meg. Férfiaknak 65 év, nőknek 60 év az osztrák nyugdíjkorhatár - tudtuk meg egy kis előzetesként dr. Fürediné Kerkai Valéria igazgatótól. Minderről bővebben, személyre szólóan adnak tájékoztatót, tanácsot az április 22-én Zalában először megrendezésre kerülő nemzetközi tanácsadó napon, az igazgatóság egerszegi székházában, 9-16 óra között. Mint az igazgató elmondta, célszerű előre bejelentkezni az Ausztriában dolgozóknak, vagy ott munkát vállalni szándékozóknak. A tanácsadáson osztrák szakemberek, és a nemzetközi nyugdíjügyekhez értő hazai szakértők adnak tájékoztatást többek között arról, hogyan kell a nyugdíjigényt bejelenteni, mi a módja az osztrák nyugdíj kiszámításának?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!