Segítség

2019.05.21. 09:14

Osztrák-magyar program javítana a nők munkaerőpiaci helyzeten

A közszférában foglalkoztatott nők munkaerőpiaci és esélyegyenlőségi helyzetének javítására dolgoznak ki programot a WomEn-Plus elnevezésű osztrák-magyar projektben.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Tegnap ennek nyitókonferenciáját tartották a Thermal Hotel Balance szállodában. A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett a Vas Megyei Önkormányzat, valamint egy-egy steiermarki és burgenlandi szervezet együttműködésével valósul meg projekt 840 ezer euróból.

Fotó: A szerző

A megnyitón zalai részről Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke elmondta: kevés a versenyszektorban és a közigazgatásban is az olyan szervezet, amit nők vezetnek, pedig nőtt a végzettségük szintje, egyre nagyobb a kompetencia, ami a hölgyeknek rendelkezésükre áll, hogy karriert építsenek. Jó lenne javítani fontos pozíciókban a nemek arányán.

Fotó: A szerző

A program további célja egy bilaterális együttműködés létrehozása, a megvalósításban közigazgatási intézmények is részt vesznek. Ezek a szervezetek pénzügyi hátteret és munkavállalókat adnak az eredmények fenntartásához. A megállapodás fontos pontja egy közösen kifejlesztett tréningprogram, melyet be kívánnak építeni a közszféra szervezeteinek kompetenciafejlesztési programjaiba.

A rendezvényen elhangzott, hogy korábban hasonló programot valósítottak meg szlovén és osztrák együttműködésben, eredményesen. Burgenland tartományban pedig az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a közszférában a női vezetők száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!