Gazdaság

2013.02.05. 15:02

Országos turisztikai díj a zalaegerszegi Tourinform iroda fenntartójának

Zalaegerszeg - "Az év Tourinform iroda fenntartója" díjjal ismerték el Zalaegerszeg önkormányzatát a turisztikai szakma február elsején rendezett évadnyitó fórumán, a Budapesti Kongresszusi Központban.

Horváth A. Attila

Évek óta rendszeresen ellenőrzi a Magyar Turizmus Zrt. a Tourinform irodák munkáját, és versenyezteti a jelölteket különböző kategóriákban. 2007-től létezik az év Tourinform iroda fenntartója cím, amelyre ezúttal kilenc települést jelöltek a szakemberek, s végül Zalaegerszeget találták a 2012-es év legjobbjának. A díjat Doszpoth Attila alpolgármester vette át pénteken este a fővárosi Turisztikai Évadnyitó Fogadáson.

- 18 kategóriában írt ki versenyt a Turizmus Zrt., és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a fenntartók közül a zalaegerszegi önkormányzat nyerte el a díjat. Ez elsősorban a Tourinform iroda dolgozóinak sikere, és azt jelzi, hogy az önkormányzati forrást jól használják fel - mondta el a Zalai Hírlapnak Doszpoth Attila. Hozzátette: a városi önkormányzat azután is biztosítja a helyi turisztikai kínálat népszerűsítéséhez szükséges forrásokat, hogy a megye kiszállt az iroda finanszírozásából. Az alpolgármester végül jelezte: a díjjal 1 millió forintos juttatás is jár, amelyet a jövő héten ünnepélyesen ad majd át a város vezetése a helyi Tourinform szervezetnek.

Doszpoth Attila alpolgármester Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől vette át az elismerést a pénteki budapesti fogadáson. Fotó: Németh Dániel

Zalaegerszeg 2013-as költségvetésében - amelyet a múlt héten fogadott el a közgyűlés - 12 millió 755 ezer forint szerepel a Tourinform iroda fenntartására. Az idén 15 éves iroda 2013. január elsejétől városi feladatokat lát el. (Korábban, 2005-től a megyei önkormányzat anyagi hozzájárulásával megyei tourinform-feladatokat is végzett).

A Turizmus Online beszámolója szerint egyebek közt a vendégbarát ügyfélkezelést, az információnyújtást és a munka szakmai színvonalát ellenőrizte a Magyar Turizmus Zrt., amely próbavásárlást is végzett a jelölteknél. A 2012-es díjért az alsóörsi, a békéscsabai, a pécsi, a szentendrei, a székesfehérvári, a tihanyi, a tokaji, a vásárosnaményi és a zalaegerszegi Tourinform irodák fenntartói voltak versenyben. A jelöltekre a Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatósága és a Tourinform Szövetség tett javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!