Tavasszal, illetve nyáron

2019.01.30. 07:00

Nagyszabású építkezésekbe kezdenek Kanizsán

A kivitelezés előtti utolsó fázisához érkezett több jelentős fejlesztés, ami azt is jelenti, hogy tavasszal, illetve nyáron elkezdődhet a sport- és rendezvényközpont kialakítása, a Ferences kolostor felújítása, a Csónakázó-tó körüli sétány építése, illetve újabb utak és járdák rekonstrukciója.

Pásztor András

A Zrínyi utcán jelenleg is zajlanak a munkálatok, és várhatóan március végétől már megindulhat a forgalom ezen az útszakaszon

Fotó: Szakony Attila

Meghatározzák a város jövőjét

A város vezetői már az év elején jelezték, hogy 2019. az építkezés jegyében telik majd. Egy hónap elteltével rá is kérdeztünk: hogy’ állnak a beruházások, melyek minden bizonnyal meghatározzák a város következő időszakát.

– A multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok esetében az elmúlt évet az előkészítésre fordítottuk, így a szükséges tervek, engedélyek már a birtokunkban vannak, sőt január közepén a közbeszerzési eljárás is kiírásra került – árulta el Rodekné Hederics Erika, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A Zrínyi utcán jelenleg is zajlanak a munkálatok, és várhatóan március végétől már megindulhat a forgalom ezen az útszakaszon Fotó: Szakony Attila

– Az ajánlattételre várhatóan márciusig lesz idejük a pályázóknak, s ha eredményesen zárul a pályázat, akkor az idén a kivitelezés is elindulhat. A versenyuszoda esetében is befejeződtek a közbeszerzést megelőző munkálatok. Az Alsótemplom és Ferences kolostor felújításához, átalakításához is rendelkezünk minden szükséges hatósági engedéllyel, elkészültek a geodéziai, statikai vizsgálatok, túl vagyunk a régészeti feltáráson és a műemléki kutatómunka is befejeződött. A közbeszerzés már kiírásra került, várhatóan február végén zárul, és lehet felbontani az ajánlatokat. Ha minden jól megy, a nyáron már itt is elkezdődhet a kivitelezés. A kialakításra kerülő látogatóközpont felújításával párhuzamosan a közvetlen környezet is rendezésre kerül.

Modern Városok Program

Az ügyvezető hangsúlyozta: a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. figyelemmel kíséri a Modern Városok Program keretein belül zajló folyamatokat, és egyebek között az építőiparban tapasztalható kivitelezői árszintemelkedésre reagálva műszaki, s egyéb alternatívákat dolgozott ki.

– A Csónakázó-tóhoz vezető kerékpárút befejező szakasza is elkészül az idén, illetve a tó körüli sétány esetében a hónap végén már a szerződéskötésre is sor kerülhet – vette át a szót Dénes Sándor polgármester, aki jelezte: a tó környezete is megújul az idén, tűzrakó helyeket és szabadtéri fitneszeszközöket is telepítenek, illetve lehetőség nyílik vízibicikli és csónak kölcsönzésére. – A kormánytól útépítésre kapott közel 2 milliárd forint felhasználása is folyamatban van, a Hunyadi utca után vélhetően március végére a Zrínyi és Ady utcában is befejeződnek a munkálatok. Aztán hasonló beavatkozásokra kerül sor többek között a Babóchay, Bajcsai, Pivári, Sugár utcákban, gyalogátkelőhely létesül az Alkotmány utcában és a Balatoni úton lévő átkelő megfelelő megvilágítását is megoldjuk – említette a polgármester, hozzátéve: az út- és járdafelújítások esetében – ahol szükséges – a közművek cseréjét is megoldják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!