Gazdaság

2016.12.04. 16:10

Megállták a helyüket - VOSZ Zalából ketten kapták meg az Év vállalkozója címet

Budapest - Kulcskérdés, hogy a magyar kis- és középvállalkozások képesek lesznek-e a szemléletváltásra, arra, hogy maguk is innovatív, új megoldásokat hozzanak létre, kapcsolódjanak a globális értékláncokhoz, és a nemzetközi piacokra kilépve is megállják a helyüket.

Országos Sajtószolgálat (OS)

Egyebek mellett erről is beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a vállalkozók napján.

A VOSZ tizennyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos év végi eseményét: a minden évben, így most is a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában megtartott ünnepi rendezvényre az ország minden megyéjéből összesen mintegy 600 vállalkozó érkezett.

A vállalkozók napja mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb fórumává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét reprezentálja Magyarország gazdasági életében. A hazánk megbízható üzletembereit felsorakoztató vállalkozói szövetségnek e rangos eseménye évről évre kifejezi, hogy a VOSZ egységesen és határozottan képviseli a magyar gazdaság érdekeit.

Szmodics Zoltán (balra), valamint Düh Sándor a VOSZ által odaítélt rangos elismeréssel  Fotó: Penovác Károly

Az ünnepségen a kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöntötte a vállalkozókat, majd a gazdaság helyzetét a vállalkozások teljesítménye szempontjából értékelve beszédében rámutatott: a munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodásnak köszönhetően a kormány arra számít, hogy már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál. Szerinte véget ért a gazdaságban az extenzív növekedés időszaka, mostantól a hozzáadott érték növelésére, a hatékonyság és a termelékenység javítására kell a hangsúlyt helyezni.

A vállalkozók napján immár hagyományosan átadták a vállalkozók kiemelkedő munkája elismerését, az Év vállalkozója díjat. Megyénkből két vállalkozó nyerte el a rangos elismerést: Szmodics Zoltán, a nagykanizsai Szmodics és társa Bt. ügyvezető igazgatója, valamint Düh Sándor, a zalaegerszegi Klimatrend Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!