Gazdaság

2006.11.28. 03:29

Már a nyitásra készülnek

Keszthely (kzs) - Alig több mint két hét múlva megnyílik a város keleti határán épülő Tesco nagyáruház. A beruházás mintegy százötven munkahelyet teremt, a városnak jelentős adóbevételt hozhat.

Kassai Zsigmond

Az elmúlt hetekben az útépítések miatt szinte folyamatos forgalomkorlátozások zavarták a közlekedést, az építkezések azonban hamarosan befejeződnek, így a gépjármű-közlekedés hamarosan teljesen helyreáll.

- Az áruház létrehozásával mintegy 150 munkahelyet teremtettünk - közölte érdeklődésünkre Hardy Mihály, a Tesco magyarországi üzletláncának kommunikációs igazgatója. - A beruházáshoz tartozó útépítéseket és a parkosítást cégünk végezte, ésszerű keretek között ugyanis törekszünk arra, hogy kellemes környezetet alakítsunk ki az áruházaink körül.

Bár az üzletlánc megjelenése a helyi kiskereskedőkből korábban komoly tiltakozást váltott ki, a városnak, úgy tűnik, mégiscsak hasznára válhat a beruházás. Némethné Bali Mária, a keszthelyi polgármesteri hivatal közgazdasági osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: a város jelentős adóbevételekre számíthat a cég megjelenésével.

- A durván ötezer négyzetméteres terület után számítható építményadó 1,5 millió forint évente, ez már 2007-től várható - becsülte a közgazdasági osztályvezető.

Azt azonban nem lehet kiszámítani, hogy milyen mértékű iparűzési adóbevételt hoz majd az áruház a városnak, ehhez ugyanis ismerni kellene a bevásárlóközpont becsült éves árbevételi adatait. Némethné Bali Mária szerint nem lehet a másik hipermarket után befolyó adóbevételből becsülni, hiszen a környék vásárlóereje minden bizonnyal megoszlik majd a két nagy bevásárlóközpont között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!